Wat te doen bij huurgebreken?

Huurt u een woning en zijn er ernstige gebreken? Laat dan een huurrecht advocaat voor u in actie komen. Een huurder heeft in tegenstelling tot wat veel mensen denken een aantal mogelijkheden om op te treden tegen een verhuurder.

Wanneer er sprake is van ernstig achterstallig onderhoud is het mogelijk om de huurcommissie te vragen om de huurprijs tijdelijk te verlagen. Afhankelijk van hoe erg het gebrek is, wordt een huurverlaging vastgesteld. Het kan om relatief kleine gebreken gaan zoals onvoldoende capaciteit van de centrale verwarming, maar ook om grote gebreken zoals een gevaarlijke toestand van de fundering.

Geschil bij gebreken

Soms is het onduidelijk wie waar verantwoordelijk voor is. Volgens de wet is de verhuurder verplicht om gebreken te verhelpen wanneer de huurder hierom vraagt, tenzij dit onmogelijk of te duur is. Deze wet geldt echter niet voor kleine herstellingen. Een advocaat kan u helpen om te bepalen waar in u geval sprake van is.

Wilt u hier meer over weten? Dan raden wij aan om een ervaren huurrecht advocaat in te schakelen.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2386222
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een advocatenkantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Advocaat en maak een afspraak met de advocaat in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.