Iedereen heeft wel eens te maken met het sociaal zekerheidsrecht. Bijvoorbeeld bij het krijgen van een uitkering of als werknemer waarvan premies voor de sociale zekerheidswetten ingehouden worden op het salaris. Andersom komen ook werkgevers in aanraking met het sociaal zekerheidsrecht in verband met de premies die zij op het loon moeten inhouden.
Mensen met een laag inkomen komen vaak in aanmerking voor, door de overheid gefinancierde, rechtsbijstand. Dit houdt in dat de advocaat (deels) betaald wordt door de overheid. Als iemand een probleem heeft met de sociale zekerheid, is het verstandig om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in het sociaal zekerheidsrecht.
Wanneer geldt het sociaal zekerheidsrecht?
Het sociaal zekerheidsrecht komt om de hoek kijken bij geschillen over het toekennen en intrekken van uitkeringen en over de hoogte daarvan. Denkt u recht te hebben op een bepaalde uitkering, maar wordt deze niet toegekend? Schakel dan een sociaal zekerheidsrecht advocaat in! Ook bij strafzaken met betrekking tot uitkeringsfraude doet u er goed aan om een specialist in te schakelen. Deze zaken zijn zeer ernstig en kunnen grote gevolgen hebben. Ook conflicten over studiefinanciering vallen onder het sociaal zekerheidsrecht.
Het sociaal zekerheidsrecht is zeer ingewikkeld. Neem daarom bij problemen hiermee een gespecialiseerde advocaat in de arm.