Incassorecht

Als rekening niet meer betaald (kunnen) worden, komt het incassorecht om de hoek kijken. Het gaat hierbij over het algemeen om invorderingen van onbetaald gebleven facturen, waarvan de verschuldigdheid niet wordt betwist.

Indien een schuldenaar ondanks herinneringen niet op tijd betaald kunt u als schuldeiser een sommatie opsturen. Hierin wordt gewaarschuwd dat er een incassoprocedure komt als er niet tijdig wordt betaald. De kosten van deze procedure zijn uiteraard voor rekening van de schuldenaar. Als er na deze zogeheten sommatie nog steeds niet betaald wordt kan de factuur voor incasso uit handen geven aan een advocaat die gespecialiseerd is in het incassorecht of een deurwaarder.

Een advocaat inschakelen bij incassorecht

incassorechtVeelal denkt men bij incassorecht aan een incassobureau. Vaak missen medewerkers van een dergelijk bureau net dat beetje kennis die nodig is en duurt de afwikkeling van een zaak daardoor erg lang. Bovendien worden dergelijke zaken vaak onpersoonlijk afgehandeld, wat alleen maar leidt tot weerstand bij de debiteur. Als u een advocaat inschakelt in het incassorecht wordt er één specialist op de zaak gezet. Alles kan naar uw wensen en behoeften aangepast worden. Hierdoor worden de lijnen kort gehouden en dit geeft een grotere kans op succes. De kosten van de incassoprocedure worden verhaald op de debiteur. Hij of zij is immers de reden dat u een advocaat incassorecht heeft moeten inschakelen.

Bel ons op: 0900 2386222
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een advocatenkantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Advocaat en maak een afspraak met de advocaat in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.