Huurrecht

Op het gebied van huurrecht bestaat een omvangrijke regelgeving, die is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. Er zijn een aantal algemene bepalingen met betrekking tot huren en verhuren, en er is een aanvullende regelgeving van toepassing die afhankelijk is van het soort ruimte.

De belangrijkste onderwerpen die volgens de wet worden geregeld zijn de voorgeschreven huurtermijnen, de huurbescherming, de opzeggingsgronden, de gebrekenregeling en de huurprijsregeling. Laatstgenoemde regeling heeft betrekking op het vaststellen en wijzigen van de huurprijs.

huurrechtAls u er voor kiest om een ruimte te huren of te verhuren, komt u in aanraking met het huurrecht. In het Burgerlijk Wetboek staat beschreven wat de algemene regels zijn voor een huurovereenkomst; een bindende afspraak waarbij de verhuurder zich verbindt aan de huurder met betrekking tot het gebruik van bijvoorbeeld een bedrijfsruimte of woning. Een huurrecht advocaat kan u voorzien van juridisch advies bij het huren of verhuren van een ruimte.

Wanneer een huurrecht expert inschakelen?

Staat u op het punt om een huurovereenkomst te tekenen? Denkt u dan eens na over het inschakelen van een huurrecht advocaat. Een huurovereenkomst is immers een belangrijk contract, waarin belangrijke zaken wettelijk worden vastgelegd. Bij het opstellen of ondertekenen van een huurcontract is het verstandig een specialist in de arm te nemen. Deze beschikt over de juiste kennis van zaken op het gebied van huurrecht en heeft verstand van huurovereenkomsten, zowel voor woonruimten als voor bedrijfsruimten.

Bel ons op: 0900 2386222
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een advocatenkantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Advocaat en maak een afspraak met de advocaat in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.