Faillissementsrecht

Het faillissementsrecht, ook wel het insolventierecht genoemd, is iets waar veel ondernemers mee in aanraking komen. Zij krijgen hiermee te maken als een van de debiteuren geldproblemen heeft en een surseance van betaling aanvraagt. Een ondernemer kan dan beroep doen op het insolventierecht. Bij een dreigend faillissement van een van uw debiteuren, kunt u er soms voor kiezen om beslag te laten leggen op de boedel.

Maar er zijn twee kanten aan het faillissementsrecht. Als uw eigen onderneming in financiële moeilijkheden zit, dan kan een advocaat die gespecialiseerd is in het faillissementsrecht u adviseren over schuldsaneringen, uitstellingen van betaling, faillissementstekorten en alle andere zaken.

In aanraking met het insolventierecht?

faillissementsrechtIs een afnemer opgehouden uw rekening te betalen? Of verkeert u zelf in een vervelende financiële situatie maar wilt u niet eindeloos in de schulden blijven zitten? Bij al deze zaken krijgt u met het faillissementsrecht (insolventierecht) te maken. Elke ondernemer wordt met een zekere regelmaat geconfronteerd met faillissementen van toeleveranciers of klanten. Ook kunt u zelf geconfronteerd worden met schulden of faillissement. Als iemand geen rekeningen meer kan betalen, kan deze op eigen verzoek of op verzoek van één of meer schuldeisers door de rechtbank in staat van faillissement worden verklaard. Als een onderneming eenmaal failliet is verklaard, dan kan alleen een curator beschikken over de failliete boedel.

Bel ons op: 0900 2386222
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een advocatenkantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Advocaat en maak een afspraak met de advocaat in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.