Echtscheidingsrecht

Bij een echtscheiding wordt een burgerlijk huwelijk beƫindigd. Alle juridische banden die de echtgenoten hebben worden verbroken en het is na de scheiding mogelijk om opnieuw met iemand te trouwen. Een echtscheiding is alleen mogelijk via een uitspraak van de rechtbank.

Het echtscheidingsrecht behandelt naast de scheiding zelf ook alle andere aspecten die aan de orde komen, zoals de boedelscheiding en alimentatie.

Schakel een advocaat in bij echtscheidingsrecht

echtscheidingsrechtHet echtscheidingsrecht kenmerkt zich door zowel de vele juridische alsook door de emotionele aspecten welke een rol spelen; een echtscheiding is immers vaak een vervelende gebeurtenis waarbij u wordt overvallen door allerlei gevoelens. Echtscheidingsbemiddeling heeft dan ook grote voorkeur. Uiteraard zijn hiervoor wel twee partijen nodig die deze vorm van mediation wensen. Veel advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van echtscheidingsrecht. Een dergelijke advocaat kan u bijstaan bij een echtscheiding en recht doen aan uw situatie.

Het personen- en familierecht, waartoe het echtscheidingsrecht behoort, blijft in beweging. Dit rechtsgebied omvat naast echtscheidingen, alimentatie en omgangsproblematiek ook zaken die betrekking hebben op onder andere het onder toezicht stellen van minderjarigen, gerechtelijke vaststelling van het vaderschap en gezagskwesties. Een advocaat is in de meeste gevallen dan ook expert in echtscheidingsrecht en personen- en familierecht.

Bel ons op: 0900 2386222
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een advocatenkantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Advocaat en maak een afspraak met de advocaat in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.