Het recht verdeeld in rechtsgebieden

Het Nederlandse recht beslaat vele zaken zoals samenwonen, verzekeringen, hypotheken, vergunningen en ga zo maar door. Omdat het recht zo’n breed beginsel is, wordt er een onderdeling gemaakt in verschillende rechtsgebieden. Ieder rechtsgebied behandelt een ander gedeelte van de wet.

Er zijn verschillende rechtsgebieden waar de advocaten uit ons netwerk gespecialiseerd in zijn. Klik op een rechtsgebied voor meer informatie.

Strafrecht
Huurrecht
Arbeidsrecht
Echtscheidingsrecht
Ondernemingsrecht
Verbintenissenrecht
Faillissementsrecht
Incassorecht
Milieurecht
Sociaal zekerheidsrecht

Specialisatie op bepaalde rechtsgebieden

rechtsgebiedenBent u betrokken bij een juridische kwestie? Als u op zoek bent naar een advocaat om uw belangen te behartigen, kunt u bij het maken van uw keuze rekening houden met de rechtsgebieden waarop uw zaak betrekking heeft. Veel advocaten of advocatenkantoren zijn namelijk gespecialiseerd in bepaalde rechtsgebieden en beschikken over veel kennis en ervaring. Informeer bij uw advocaat dan ook altijd of er bepaalde rechtsgebieden zijn, waarin hij of zij is gespecialiseerd. Ook kunt u dit vaak afleiden uit lidmaatschappen van specialisatieverenigingen of bepaalde certificaten en keurmerken.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2386222
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een advocatenkantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Advocaat en maak een afspraak met de advocaat in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.